Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 octombrie 2009

Varza de Bruxeles(garnitura)

 Ingrediente:
- 1 kg de Varza de Bruxeles(trebuie sa fie verde intens-proaspata,altfel devine amara);
- sare (dupa gust) ;
- piper(la fel...cat va place);
- ulei de masline.

Mod de preparare:
Se spala bine varzuca,se taie un doua sau patru(sau o puteti lasa intreaga) si se pune la fiert la abur.Se poate fierbe si in apa,dar isi pierde din proprietati.Se lasa la fiert cam 10-15 min,se scot si se trag in tigaie cu ulei de masline(cam 2 minute),se sareaza,pipereaza si se aseaza alaturi de o fripturica.!
                                                  Pofta buna!


4 comentarii:

  1. Sa stii ca o sa probez varza asta,nu stiam cum se prepara.Anul trecut am luat o data dar era amara.Te pup si succes cu blogul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam !
    Ai grija sa fie proaspata,sa fie verdele acela intens!Este foarte buna !Spor la gatit !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si noua ne place verza de Bruxeles. Eu o fac cu bucatele de costita afumata. Calesc costita ..din aia deja taiata cubulete...cu nitica ceapa..apoi pun verzele, calesc putin si pe ele, adaug putina supa de zarzavat si termin de fiert pe aragaz.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pffff,cat am cautat o reteta cu varza asta si nu am gasit decat sub forma de garnitura.Merci de reteta !

    RăspundețiȘtergere