Faceți căutări pe acest blog

vineri, 16 octombrie 2009

TIRAMISU(tort)

Ingrediente:

4 galbenusuri


un sfert ceasca zahar pudra

60 ml lapte

250 gr mascarpone

3 albusuri

1 pacet piscoturi Savoiardi

375 cafea amara

cacao pt final

 Mod de preparare:

-se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc,dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune vasul  pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine





-se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui,apoi albusurile batute spuma:
 



- asezati intr-o forma folie transparenta si un rand de piscoturi pe margine:



-si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei , apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pentru ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de piscoturi:
 






-se pune la frigider minim 6 ore, apoi, rasturnati continutul pe un platou, nu uitati sa scoateti folia, pudrati cu cacao....




Un comentariu: