Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 ianuarie 2010

Sarmale


Ingrediente:
 -o varza murata mare;
 -500g carne tocata;
 -200g orez;
 -o ceapa mare ;
 -un morcov ;
 -sare,piper,cimbru(dupa gust);
 -suc de rosii ;
 -sunca afumata( carnati afumati sau carne afumata).
Mod de preparare :
 Se toaca ceapa,se rade morcovul ,se calesc in ulei(nu foarte mult,atat cat sa se inmoaie).Se amesteca dupa ce s-a racit cu carnea tocata,cu orezul si cu condimentele .Cu multa rabdare se impacheteaza compozitia in varza murata.
 In cratita se aseaza in felul urmator : primul strat de varza tocata,apoi bucati de sunca afumata ,apoi un strat de sarmale,se pune peste suc de rosii sau bulion si iarasi strat de sarmale pana se termina.aseaza deasupra un alt strat de varza tocata sau frunze de varza murata.Se pune apa cat sa acopere totul si se fierb la foc mic ,circa 2 h ,apoi se pun in cuptorul incins pentru inca 1/2 h .Se servesc fierbinti cu mamaliguta!
 Pofta buna !

3 comentarii:

  1. Mi-ai facut o pofta de sarmale!
    Si mie imi plac asa cu sunca afumata sau nitica slanina...super!

    RăspundețiȘtergere
  2. salut :)
    primiti cu provocarea?:) provocarea la fericire, noul premiu ce circula in blogfosfera. daca vrei sa intri in joc , provocxarea te asteapta pe blogul meu,isi face siesta! o zi superba !

    RăspundețiȘtergere
  3. Paste fericit si toate cele bune ,de la Angela!

    RăspundețiȘtergere