Ingrediente : 2 kg scoici curatate
3 catei de usturoi
1 ardei iute
ulei de masline
un praf de piper
50ml vin alb
patrunjel verde tocat
Obs:nu se pune sare !
Mod de preparare :
Imaginile vorbesc de la sineinsa va povestesc si eu :Se pune intr-o cratita cu peretii inalti uleiul de masline si cateii de usturoi sa se caleasca putin,se adauga scoicile bine spalate si curatate ,se pune capacul si se lasa asa pe foc pana se desfac.Eu din cand in cand le-am mai invartit cu lingura de lemn si dupa 5 minute am pus vinul si ardeiul iute.Le-am mai lasat 5 minute sub capac si alte 2 fara ,apoi am stins focul si am adaugat patrunjelul verde.Iese o bunaciune ! Atentie ca scoicile sunt sarate,nu adaugati deloc sare ! Ele isi lasa zeama si sare,nu va impacientati la inceput ca le adaugati numai in 3 fire de ulei .N-am mai apucat sa fac poza la platou ca a disparut ...
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu